Gazon Kalk Bestellen & Gazon Kalk Kopen

Gazon kalk bestellen en online gazon kalk kopen om uw gazon te kalken? Maak gebruik van onze online kalk aanbieding, deze kalk is zeer geschikt voor uw gazon. Strooi het gazon kalk voor de wintermaanden over uw gazon. Het is aan te raden dit ieder jaar te doen, het beste moment is het om dit na het verticuteren van uw gazon te doen. Gazon kalk verhoogt namelijk de zuurgraad (pH), zodat overtollig mos in de viltlaag verschrompelt en hierdoor zal verdwijnen. Het beste is te kiezen voor gazon kalk met magnesium (Mg) erin, u zult merken dat het gazon snel weer een gezonde donkergroene kleur krijgt. Door de verhoogde zuurgraad kunnen de wortels mest op te nemen.

Gazon kalk geeft een goede gras conditie

Kalk wordt specifiek gebruikt als middel om het gazon in conditie te krijgen. Zo kunnen de graswortels de meststoffen goed opnemen en komt de groene kleur van onze graszoden goed tot zijn recht. Het is belangrijk in acht te nemen dat er minimaal 6 tot 8 weken tussen het kalken en het bemesten van uw gazon zitten. In de winter kunt u zelf kalk strooien over het gazon, bij het eerste smeltwater lost het kalk op en zakt het weg in de grasmat om zijn werk te doen. Toch is het aan te raden dit net voor de winter te doen. Zo zit de gazon kalk sneller in de grond dan als u het in de winter strooit.

Kalk korrels strooien op het gazon

Kalk strooien op uw gazon kan ook in korrelvorm. Dit is gemakkelijker, heeft u niet zoveel last van het stuiven van gazon kalk in poedervorm. Gazon kalk in poedervorm waait weg tijdens het uitstrooien, komt zo niet altijd op de juiste plek terecht. Breng met gazon kalk de zuurgraad van de grond op peil. Gazon kalk neutraliseert de zuren in de grond. Met kalk verlaag je dus de zuurgraad (pH) van je grond. De pH van de grond is belangrijk voor een gezonde graszaden groei. Meet de pH-waarde van de ondergrond. Door het verlagen van de pH-waarde met kalk wordt de grond luchtiger en meer doorlaatbaar. Zo wortelen de graswortels dieper en sterker. En verbeterd de waterhuishouding waardoor meststoffen beter worden opgenomen.

Wanneer uw gazon kalken?

De beste tijd om kalk over het gazon te strooien is aan het einde van het jaar. Kalk spoelt niet makkelijk weg en de stoffen kunnen dan de hele winter inwerken. Mocht het nodig zijn, strooi dan ook in het voorjaar kalk op uw gazon. Kies voor onze ecologische gazon kalk daar bloeit elke tuin van op. Haal uw gazon uit zijn winterslaap met onze gazon kalk. Kalk verbetert en verrijkt de bodem en draagt bij aan een mosvrij gazon. De beste periode om het gazon te kalken is in februari en maart, net voor het hoogseizoen aan. Wilt u meer informatie over onze graszoden of gazon kalk, neem dan contact met ons op.

graszoden Google + graszoden Twitter graszoden Facebook graszoden LinkedIn