Gazon onderhoud & Het mooiste gras gazon

Gazon onderhoudGazon onderhoud: En het onderhouden van uw gazon. Als het nieuwe gazon eenmaal is aangelegd, zal het moeten worden onderhouden. Door het aanleggen van een nieuwe grasmat heeft u te maken met een tapijt van levende planten, met als bijzonderheid dat het blad van onderaan steeds doorgroeit. Het heeft de karakteristieke eigenschap om steeds maar door te groeien. In de natuurlijke omgeving dient gras als voer voor vele dieren, zal worden “afgevreten” en zo “gemaaid” worden. Door zelf gras te maaien zorgt u ervoor dat uw nieuwe groene grasmat in uitstekende staat verkeerd. Dat betekent dat er minste één keer per week moet worden gemaaid in het hoogseizoen. In principe moet u grasmaaien en verkrijgt u het beste resultaat pas als het gras een half maal zo lang is. Dan weet u meteen hoe snel gras kan groeien.

Zo groen als gras is ons gazon

Laat u het gazon verpieteren door het gras langer te laten doorgroeien? Dan gaat het vanzelf plat liggen en zal het grasmaaien alleen nog maar zwaarder worden. Door uw gazon af en toe eens wat extra gazon bemesting te geven, geeft het gazon net even die extra gezonde ondergrond om goed te kunnen gedijen. Met maaien alleen bent u er dus niet. Het bemesten van uw gazon is noodzakelijk goed, want door het maaien voert u bouwstoffen van het gras af. Gras groeit namelijk niet het hele jaar door even hard. Net zoals uw gazon te beluchten, te bewateren. Zo is er een extra sterke groeigolf in het voorjaar (mei / juni ) en één in de zomer (augustus / september). Voor de winter hoeft u geen speciale gazon mest te geven, stikstofarme mest is dan het beste voor uw gazon. Om een mosvrij gazon te verkrijgen dient u goed te maaien.

Gazon onderhoud en de beste gazon tips

Het mooiste gazon verkrijgt u alleen door het gazon goed te onderhouden. Dit betekend dat de groene grasmat moet verzorgen, betekend veel meer dan alleen het grasmaaien en het onkruid wieden. Het beste gazon resultaat verkrijgt u pas als u er tijd en energie in steekt. Het eerst wat u dient te doen als u een nieuw gazon wilt aanschaffen, is een goed bodemonderzoek te verrichten. Zo krijgt u de informatie die nodig is voor het kopen van nieuwe graszoden. Zo is de pH waarde van uw tuinaarde van belang. Graszoden Kopen komt graag bij u langs om een klein bodemonderzoek te verrichten en advies uit te brengen over het verkrijgen van een optimaal gazon.

Een gezond gazon wordt als volgt onderhouden: Men dient het gazon regelmatig te beluchten, dit houdt in dat u de grasmat dient te perforeren met een hooivork. Zo krijgt de ondergrond een betere luchttoevoer. Het bemesten en bewateren van uw gazon dient ook regelmatig te gebeuren. Houdt rekening met de zon in het hoogseizoen. Loop zo nu een dan eens over het gazon heen en haal overtollig onkruid er tussen uit, zo voorkomt u immers ook grasziekten. En kunt u genieten van een supergezonde groene grasmat in de tuin.

Tevens dient u nooit uw grasmat te kort te maaien. Gras vormt namelijk vanaf het grondniveau en iets daar boven jonge groeispruiten. Vanuit de puntjes loopt het gras uit en verdicht de grasmat zich. Als er heel kort wordt gemaaid, worden die groeispruiten vernield en moeten er vanuit de wortels nieuwe worden gevormd. Dat kost het gras enorm veel energie en de energievoorraad die ze hadden is met het afmaaien van het blad juist weggehaald. Het resultaat is dat de grasmat verzwakt en onkruid, grasziekten en grasplagen de kans krijgen.

graszoden Google + graszoden Twitter graszoden Facebook graszoden LinkedIn